Tak je to venku! Letošní Brno Pride Week se již nezadržitelně blíží a má svoje pevné datum. Od pátku 2. do neděle 11. června se Brno už potřetí vybarví a zazáří celým spektrem duhy. Těšit se můžeš na 33 různorodých akcí!

Co tě letos čeká?

Celou událost odstartuje slavnostní zahájení v kulturním centru CO.LABS, které bude zahrnovat hudební, taneční, komické a audiovizuální prvky. Následovat budou přednášky a diskuze na různorodá témata, Queer Park, Divadelní představení, tématické párty, koncerty, filmové projekce a celou akcí ukončí nedělní bohoslužba. Hlavním bodem programu je Queer Park, který na našem festivalu nahrazuje pochod, který je typický pro pridy v jiných městech.

Cílem Queer Parku je dát prostor k prezentaci organizacím, které se zabývají tématy souvisejícími s festvalem, vytvořit piknikovou louku, kde se sejde naše cílová skupina a klidným přátelským způsobem završit festival.” říká hlavní organizátorka Michaela Chylová, která se mimo pride week věnuje kulturním aktivitám zaměřeným na hudební produkci a zábavu.

Kde to propukne?

Tento ročník se bude konat na několika místech ve festivalové čtvrti Veveří. Hlavním festivalovým místem se stane kulturní centrum CO.LABS, ve kterém proběhne zahajovací ceremoniál. Budeš sem moci zavítat na přednášky, koncerty či divadelní představení, a CO.LABS poslouží i k setkávání mimo oficiální program. K dispozici . Své prostory k promítání a následným diskuzím poskytne Kino Art. V ArtBaru pak proběh kvíz a závěrečná párty. Na menší neformální přednášky a karaoke zamíříš do kavárny Hodně Někde, kde se bude konat i první z bohoslužeb. Druhá bohoslužba se uskuteční v kostele Husova sboru.

Na koho se můžeš těšit?

Celý seznam hostů zatím ještě střežíme, ale už teď víme, že Ti můžeme prozradit malou ochutnávku. Za zmínku rozhodně stojí psychoterapeut Jan Vojtko, Lenka Králová, Karolína Zoe Meixnerová z Literární hysterie, Terezie a Zuzana z podcastu Vyhonit ďábla nebo Pink Bus.

Znáš naše sociální sítě?

Letos sázíme jednu novinku za druhou! Facebookový a instagramový účet Queerkódu asi znáš, nově ale přibyl instagram @brnoprideweek, kam postujeme zákulisní perličky z festivalu, a máme už i TikTok! Přidej si nás a sleduj, jak se posouváme směrem k realizaci BPW2023! A pokud ještě nejsi na Facebookové události, určitě se přidej, ať ti neutečou důležité informace a program.

Chceš nám pomoct?

Abychom mohli udělat festival tento rok skutečně velkolepý, hodí se nám každá ruka i kačka. Chceš nám pomoct, ale nemáš časové kapacity? Přispěj nám na Darujme.cz!

#bpw2023 #brnoprideweek #pride #queerbrno #queerkod